Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, не остана длъжен на легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн. Бившият капитан на "червените дяволи" обвини нидерландеца в арогантност, след като защитникът на "червените" се изуми от факта, че играчите, треньори и фенове на Юнайтед се радват на спечелената точка на "Анфийлд".

Дербито на Англия завърши без голове, но Ливърпул бе тотален господар на терена, като позволи само един точен удар към вратата на Алисон. Равенството бе прието с усмивка от Ерик тен Хаг и голяма част от привържениците на Юнайтед, тъй като в последния мач между двата тима от март Ливърпул победи със 7:0.

"Харесвам Рой и ако той е казал това, всичко е наред. Той винаги е бил от Манчестър Юнайтед и разбирам, че може да реагира така, но в това, което казах, няма никаква арогантност. Всеки, който е гледал мача, вероятно е усетил същото като мен. Вие, журналистите, какво мислите? Имахме възможности, не успяхме да отбележим и това е разочароващата част за нас. Но продължаваме напред. Бях ли изненадан от подхода на Юнайтед? Не. Tе не са в най-добрата си ситуация и ако дойдете тук, след като преди това сте загубили с 0:7, вероятно ще бъдете повече от доволни, ако спечелите точка. Ясно си личеше какъв е техният план и какво се опитвахме да направим ние. Дадохме всичко от себе си, но не стигнахме до победата. Може би на моменти прибързвахме и можехме да вземем по-добри решения, но беше трудно да пробием сгъстената защита. Натискахме, натискахме, натискахме, опитвахме всичко, но в този ден, не можахме да намерим правилното решение, за да отбележим гол. Продължаваме напред и се концентрираме върху следващите срещи“, заяви Ван Дайк.