Унгарският полузащитник Доминик Собослай бе представен от Ливърпул като ново попълнение на отбора.

22-годишният халф е привлечен от РБ Лайпциг.

Продължителността на договора и трансферната сума не се посочват.

По информацията на трансферния експерт Фабрицио Романо Ливърпул ще плати за Собослай 70 милиона евро, а договорът на унгареца ще бъде до края на юни 2028 година.

"Много съм доволен – заяви Собослай пред пресслужбата на Ливърпул. – Хареса ми много всичко, което се случва в последните няколко дни. С нетърпение очаквам да се запозная с всички в клуба. Последните 3-4 дни бяха доста дълги за мен. Не бе никак леко. Сега съм в Ливърпул и съм щастлив. Това е клуб с огромна история, страхотни футболисти и отличен треньорски щаб. Тук всичко е страхотно. За мен този трансфер е перфектната крачка напред“.

Собослай игра за РБ Лайпциг от януари 2021 година. През последния сезон унгарецът вкара 10 гола и направи 13 асистенции в 46 мача, които изигра с отбора във всички турнири.

Халфът ще играе в Ливърпул с №8. Собослай обяви, че е избрал този номер в чест на бившия капитан на тима Стивън Джерард.

"Ще играя с №8 заради Джерард – заяви Собослай. – Това е все едно си поставям татус. Огромен фен съм на Стивън от детството си“.