Най-много ми хареса края. Момчетата до последно търсиха успеха и се пребориха за него. Това заяви след драматичната победа на Арсенал над Лутън мениджъра на лондончани Микел Артета.

Арсенал победи като гот Лутън с 4:3 с гол дълбоко в добавеното време на мача.

"Само футболът може да донесе такива невероятни емоциите и моменти, които изживяваш заедно с много хора – каза още щастливият наставник на Арсенал. -  Беше много специална нощ. Заслугата за това е и на Лутън за невероятната атмосфера, която създадоха, начина, по който играха, начина, по който бяха тренирани, направиха живота ни наистина труден, но успяхме да победим. Издръжливостта, характерът и качеството, които отборът ни показа, както и желанието за победа, беше страхотно. Играем през три дни и трябва да печелим всеки мач. Затова желанието за победа е толкова важно. Имахме разговор на полувремето, играчите сами казаха,че трябва да се справим по-добре. Понякога нещата се получават по-добре от друг път. Днес допускаме някои голове, от които ще бъдем разочаровани, но това също е част от играта. Важното е как реагираме на това, а ние бяхме страхотни".

Специалистът подчерта, че играчите му са търсили успеха до самия край и това е било възнаградено.

"Не искаме равенство, ние искаме да спечелим – посочи Артета. - Този стремеж, тази енергия, този риск и емоция, които вложихме на терена, можете да ги усетите. Мисля, че трябваше да вкараме по-рано с положенията, които имахме, но не го направихме. Старахме се до края и бяхме възнаградени. Не ме притеснява, че победата дойде късно. Те ни вкараха от две статични положения и един път от игра, но не създадоха нищо повече. В същото време ние бяхме наистина ефективни в наказателното поле днес".