Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп приема, че промяната в отобра е неизбежна и призова обновения си тим да намери собствения си път на старта на сезона във Висшата лига. Мърсисайдци подписаха с Алексис Макалистър и Доминик Собослай, като специалистът очаква и скок от младите таланти.

"Не трябва винаги да казваме "Милнър щеше да каже това, Хендерсън щеше да каже така, а Фирмино да се усмихне". Не трябва да го правим по този начин. Това няма смисъл. Ние започваме наново с нов старт, това е вълнуващо. Всеки иска промени, защото бяхме заедно дълго време.

Това е шанс за всички, трябва да се възползват. Всички имаме отговорности и не трябва да губим много време за израстване, а да го направим бързо.

Нека не се опитваме да бъдем като някой, а най-добрата версия на себе си. Тогава имаме добър шанс да помогнем на отбора по най-добрия начин.

Челси ще искат да се покажат, определено. Маурисио Почетино е топ мениджър. Така че трябва да сме готови, абсолютно готови. Вижда се почеркът на Поч във футбола, който играха в подготовката. Играхме често срещу Маурисио, когато беше в Тотнъм, могат да се видят много прилики с това време.

Искам желание, концентрация, готовност, отвореност. Видях много от нещата, но не сме щастливи. Не бива да напомням на момчетата всеки ден за миналия сезон, като казвам това или онова, няма смисъл. Ние имаме много цели и сме мотивирани", каза Клоп.