Юрген Клоп обяви сензационно, че напуска Ливърпул в края на сезона. Това се случи в открито интервю за "мърсисайдци", което беше споделено и в канала на клуба в YouTube.

Помощник-мениджърите Пепийн Лийндерс и Петер Кравиц, както и елитният треньор по развитие Витор Матос, също ще освободят позициите си в края на сезона, като Лийндерс желае да продължи собствена кариера.

Потвърждавайки решението си пред Liverpoolfc.com, Клоп очерта причините зад това си решение, като "изчерпване на енергията", поставяйки особен акцент върху необходимостта от яснота при първа възможност да се създадат условия за организиран преход, който да се осъществи своевременно.

Той каза: "Разбирам, че е шок за много хора в този момент, когато го чуете за първи път, но очевидно мога да го обясня – или поне да се опитам да го обясня.

Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите привърженици, обичам отбора, обичам персонала. обичам всичко Но това, че все още вземам това решение, ви показва, че съм убеден, че трябва да взема това.

Това е, че съм, как да го кажа, на изчерпване на енергията. Сега нямам проблем, явно вече го знаех отдавна, че ще трябва да го обявя в един момент, но сега съм абсолютно добре. Знам, че не мога да върша работата отново и отново, и отново, и отново.

След годините, които прекарахме заедно и след цялото време, което прекарахме заедно, и след всички неща, през които преминахме заедно, уважението към теб нарасна, любовта нарасна към теб и най-малкото, което ти дължа, е истината – и това е истина", заяви Клоп.

Цялото интервю може да гледате в секцията ФОКУС ТВ или в прикачения файл към статията.