Легендарният защитник на Ливърпул и настоящ коментатор за Sky Sports - Джейми Карагър сподели, че Ливърпул е трябвало да спечели гостуването си на Манчестър Юнайтед.

Европейският шампион с мърсисайдци от 2005 г. изрази мнение, че действащите шампиони на Англия Манчестър Сити се справят по-добре от 19-кратните първенци в най-ключовите моменти.

"Ако гледаме само класирането в първенството, Ливърпул все още е в много добра позиция. Писна ми обаче да слушам постоянно как ще бият този с 3:1 и онзи с 4:1. Никога не бива да подценяваш гостуване на Манчестър Юнайтед. Те бяха трагични в 70 или 80% от времето, но мачът все пак завърши наравно 2:2", заяви Карагър.

"Помня времената, когато Манчестър Юнайтед печелеше всичко. Помня гостуване на "Анфилд", когато те преследваха требъл, но мачът ни завърши 2:2. Ние не бяхме особено силен отбор тогава, но пак стигнахме до изравнителен гол в последната минута. Това правят тези два клуба винаги, независимо колко голяма е разликата помежду им в даден момент. Тази разлика се видя и в неделя на терена, има я и в статистиката, но в това дерби никога няма момент, в който се чувстваш като краен победител" добави бившият национал на Англия.

"Разлика има между Ливърпул и Манчестър Сити, защото Сити се справят по-добре в най-важните моменти. Двата отбора са коренно различни, разбирам това много добре. Ливърпул играят като обезумели и пресират по целия терен, а Сити има по-балансиран и по-изчистен стил", каза още Карагър.