Тотнъм приема Манчестър Сити в отложена среща от 34-ия кръг на Премиър лийг. Тя ще е на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" от 22:00 часа.

Домакините са 5-и във временното класиране с 63 точки, на 5 зад Астън Вила. "Шпорите" допуснаха 4 последователни загуби в последните 5 мача преди да победят Бърнли с 2:1 у дома преди 3 дни.

"Гражданите" са втори с 85 точки. Ако спечелят довечера, ще оглавят подреждането, изпреварвайки Арсенал, който има 86. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са в серия от 7 поредни успеха в първенството, която датира от трети април насам. В този период бяха надиграни Астън Вила (4:1), Кристъл Палас (4:2), Лутън (5:1), Брайтън (4:0), Нотингам Форест (2:0), Уулвърхемптън (5:1) и Фулъм (4:0). Отборът е и на финал за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед на 25 май.

На 3 декември в 14-ия кръг от шампионата двубоят в Манчестър приключи 3:3. Двата състава премериха сили и в 1/16-финалите от ФА Къп на 26-и януари, когато Сити надделя с 1:0 в Лондон. В последните 4 гостувания на Тотнъм в шампионата, манчестърци загубиха 4 пъти.

В неделя е последният кръг от Премиър лийг. Тогава Манчестър Сити ще посрещне Уест Хем. При успех днес над Тотнъм и срещу "чуковете", отборът ще триумфира за четвърти пореден сезон с титлата в Англия, независимо от резултата на Арсенал - Евертън.