Хосеп Гуардиола, мениджър на английския и европейски клубен футболен шампион Манчестър Сити, коментира предстоящото дерби с Ливърпул. Двубоят е в неделя от 17:45 часа на стадион "Анфийлд".

Ливърпул е лидер във временното класиране с актив от 63 точки. Манчестър Сити са втори с 62, а Арсенал е с трети с 61 точки. 

"Не мисля, че за последно се срещаме един срещу друг (с Юрген Клоп). Може да играем във ФА Къп в бъдеще, никой не знае. Той е млад, аз съм млад. Винаги е било удоволствие да играя срещу него и ще бъде така и в неделя. Ще бъде добра битка и ще се опитаме да спечелим мача. Начинът, по който играят отборите му, ме кара да продължавам. Напълно уважавам решението му. Имам чувството, че рано или късно той ще се завърне. Той обича футбола и страстта му е налице. С него никога не сме обядвали или вечеряли заедно, защото не сме решили кой ще плати", заяви Гуардиола по адрес на Юрген Клоп, който вече обяви, че в края на сезона напуска Ливърпул след 9 години начело на тима.

"На "Анфийлд" се играе много трудно, донякъде заради атмосферата, но най-вече заради качеството на техния тим. Със сигурност обстановката там ще е хубава, винаги е била така и аз приемам предизвикателството. Ливърпул винаги е бил Ливърпул и има и други претенденти. Арсенал е там и беше най-големият ни съперник през миналия сезон. Тотнъм ще направи крачка напред през следващия сезон, както и Манчестър Юнайтед. Нюкасъл също може да се завърне към борбата за титлата през следващия сезон", добави още испанският специалист.

Гуардиола не пожела да коментира изказването на играча на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, който каза, че трофеите на "мърсисайдци" са по-ценни от тези на Сити заради прекомерното харчене от страна на "гражданите":

"Желая му бързо оздравяване и да се върне възможно най-бързо на терена. Мислите ли, че ще се борим само защото Ерлинг Холанд и Рубен Диаш са му отговорили? И ако не, няма да се борим ли? Ние сме там през всичките тези години и се опитваме да играем добър футбол.

Цифрите на Ерлинг Холанд говорят сами за себе си, той се завръща към най-доброто си представяне", добави още Гуардиола.