Юрген Клоп, мениджър на английския гранд Ливърпул, не определя дербито с настоящия шампион Манчестър Сити като решаващо за титлата във Висшата лига на Англия.

Това обяви германският специалист на пресконференция преди мача. Двубоят е в неделя от 17:45 часа на стадион "Анфийлд".

“Решаващ за титлата мач? Не знам кой измисли това, но е прекалено рано. Не мисля, че някой би трябвало да отвори бутилката с шампанско, независимо какъв е резултатът", започна Клоп.

Ливърпул е лидер във временното класиране с актив от 63 точки. Манчестър Сити са втори с 62, а Арсенал е с трети с 61 точки.

"За мен Пеп(Хосеп Гуардиола) е най-добрият наставник в света. А Манчестър Сити като цяло разполага с невероятни футболисти и с най-силния №9 в момента. Де Бройне ще остане в историята по подобие на Стивън Джерард, а Фил Фоудън вероятно е №1 сред англичаните. Самият аз обаче никога не съм се чувствал притеснен от Гуардиола. Като футболист знаех поне 3000 играчи, които бяха по-добри от мен, но нямах проблем с това. Пеп даже ме направи по-силен мениджър. Не знам как се получи, но имам предимство в директните мачове срещу него. Просто знам, че съм сравнително добър в това, което правя. Сега вече е късно да обяснявам защо той е по-добър от мен, но пък вероятно има неща в професията, в които аз съм над него.

Той е вдигнал толкова много трофеи, но пък ако го погледнеш отстрани, заради страстта му оставаш с впечатление, че не е спечелил нищо. Самият аз работя същото и затова мога да разпозная изяществото, когато го срещна. През годините той стори толкова различни неща в играта с отборите си. Те винаги бяха свързани с притежанието на топката, но понякога залагаше и на дълги подавания - Едерсон към Агуеро, което беше трудно за спиране", заяви германският специалист.