Авторитетният дългогодишен британски журналист Ричард Кийс, който работи за beIN Sports излезе с информация относно бъдещето на Шаби Алонсо. Старши треньорът на Байер Леверкузен е първи избор за наставник на редица европейски грандове, сред които Ливърпул, Барселона и Байерн Мюнхен.

Испанецът е на път да спечели Бундеслигата, след като "аспирините" водят с 10 точки на Байерн при 8 оставащи кръга. Леверкузен е на полуфинал за Купата на Германия и на 1/4-финал в Лига Европа.

Именно бившият испански халф, който игра за Ливърпул от 2004 до 2009, е най-желаният наследник на Юрген Клоп. Германецът ще напусне "червените" след края на сезона, а оставеният от него отбор със сигурност ще се нуждае от име, което е запознато с традициите и историята на клуба и ще може да продължи възходящото представяне на 19-кратните шампиони на Англия.

Според Кийс, Алонсо вече е бил убеден от ръководството на Ливърпул и е дал съгласието си, без да издава своите информатори и източници.

"Както винаги казвам, когато става въпрос за големи новини като тази - подобни големи сделки винаги може да се объркат. Има доста фактори, които трябва да бъдат преодолени, без значение дали става въпрос за играчи или треньори. Но това е моята информация - Алонсо ще поеме Ливърпул", пише Кийс в своя блог.