Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола сподели, че след успеха на "гражданите" в световното клубно първенство, хората искат повече от всякога неговия тим да се провали.

Гуардиола спечели четвъртото си световно клубно първенство през миналата седмица, а трофеят бе пети за Сити през 2023 г.

"Шумните съседи" ще трябва бързо да забравят за успеха, тъй като не се представят особено сполучливо във Висшата лига. Утре Сити гостува на Евертън в мач от 19-и кръг, а в момента Манчестър е на 6 точки от лидера Арсенал.

"Това е бизнес, при който получаваме печалба, когато печелим", каза испанският специалист преди утрешното гостуване на "Гудисън Парк".

"Ако не побеждаваш, ти си нищо, нула... Това, което си постигнал в миналото няма значение. Колкото повече печелиш, толкова повече искат да се провалиш. Повече от всякога. Почувствах това, когато взехме шест титли с Барселона. Нормално е. Те не искат ние да печелим. През тези 14-15 години това, което постигнахме фамозни неща. Хората казват "колко добре играят, колко е гениално всичко". Но те ни отдават заслуженото, защото постигаме успехи. Те не трябва да търсят повече от това", каза още Гуардиола.

"В момента, в който не спечелиш, има съмнения, абсолютно във всичко. Но това е хубаво, това е ок. Отново има съмнение към нас, ще видим какво ще се случи. Казах преди, когато играхме невероятно добре срещу Кристъл Палас, Ливърпул и Тотнъм и не победихме. Това е истинско доказателство, че на критиците не им пука за начина, по който играем. Играхме на най-добро ниво, доста подобно на това от последните години, но не печелим и за някои това е "бедствие и криза". Разбира се, че имаме лоши моменти като срещу Астън Вила, които бяха по-добри. Но какъв е проблемът? Те могат да играят по-добре, така че трябва да го приемем и да продължим напред. Реалността е, че сме щастливи, но критиците ни чакат зад ъгъла да се провалим", добави мениджърът.