Новият миноритарен собственик на Манчестър Юнайтед - сър Джим Ратклиф направи първото си обръщение към феновете на "червените дяволи" след придобиването на 25% от акциите на клуба.

Най-богатият британец получава и пълен контрол върху спортно-техническите процеси в клуба.

"Нашата споделена амбиция е ясна: всички искаме да видим Манчестър Юнайтед обратно там, където ни е мястото, на самия връх на английския, европейския и световния футбол.

Като местно момче и поддръжник на клуба през целия живот, аз съм много доволен, че успяхме да се споразумеем с борда на Манчестър Юнайтед, който ни делегира отговорността за управление на футболните операции на клуба.

Въпреки че търговският успех на клуба е гарантирал, че винаги е имало налични средства за спечелване на трофеи на най-високо ниво, този потенциал не е бил напълно отключен в последно време.

Ние ще донесем глобалните знания, експертен опит и талант от по-широката група INEOS Sport, за да помогнем за по-нататъшното подобряване на клуба, като същевременно предоставяме средства, предназначени за бъдещи инвестиции в "Олд Трафорд“.

Ние сме тук в дългосрочен план и осъзнаваме, че предстоят много предизвикателства и упорита работа, към които ще подходим със строгост, професионализъм и страст.

Ангажирани сме да работим с всички в клуба – борда, персонала, играчите и феновете – за да помогнем на клуба да върви напред.“