Манчестър Сити и Арсенал завършиха 0:0 в дербито от 30-ия кръг на Премиър лийг. То се проведе на стадион "Етихад" в Манчестър.

Бранителят на домакините Нейтън Аке получи физически проблем и бе заменен от Рико Люис в 27-та минута. Шампионите бяха допълнително отслабени от липсата на титулярния си вратар Едерсон, който е с контузия. В лазарета след паузата за националните отбори са още Джон Стоунс и Кайл Уокър. "Артилеристите" играха без Юриен Тимбер, който е дълготрайно извън строя.

Преди днес манчестърци спечелиха 12 от предишните си 13 срещи с "топчиите", но загубиха именно последната по-рано през сезона с 0:1 в Лондон на осми октомври. "Гражданите" бяха непобедени в 38 поредни двубоя от всички турнири у дома преди днес, а в последните 57 мача вкъщи бяха вкарали поне един гол.

Предходното равенство между двата състава бе през 2017-а - 2:2 на "Емиратс" в Лондон.

Арсенал е втори във временното подреждане с 65 точки, а възпитаниците на Хосеп Гуардиола са трети с 64. По-рано днес Ливърпул се справи с Брайтън и излезе първи с 67. До края на сезона в първенството остават 8 срещи и за трите гранда. Нито един от тях не е между фаворитите.