Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, сподели очакванията си за предстоящото дерби срещу Манчестър Юнайтед. Мърсисайдци гостуват на "Олд Трафорд" в неделя в мач от 32 кръг на английската Висша лига.

Първият двубой през сезона на "Анфийлд" завърши без голове, а преди няколко седмици "червените дяволи" отстраниха големия си съперник след продължения в турнира за ФА Къп.

"Във Висшата лига е трудно. Така че, ако надпреварата е напрегната, тогава най-доброто място, на което можеш да бъдеш, е на върха. Ние сме там и това е страхотно, това е добре. А сега нека продължим да се борим, така стоят нещата. Очевидно следващият мач е важният, както всички са. Някой каза, че имаме най-добрата програма с мачове до края. Погледнах го и наистина не знам как може да казвате подобно нещо. Може би съм твърде негативен, но това е трудно, добри съперници. Но ние сме готови и искаме да участваме в тази битка", каза Клоп.

"Добрата новина е, че този път няма да имаме две продължения по 15 минути. Това беше твърде много за нас този ден, не можехме да го контролираме повече, допуснахме грешки, които изобщо не сме правили преди, и Юнайтед обърна мача. Юнайтед е топ отбор, който играе у дома, всички знаем това. Но не можем просто да кажем на играчите: "Нека направим това, което направихме от 15-та минута до 70-та и нещо.“ Футболът не е толкова лесен. Трябва да намерим начин да създадем проблеми на Юнайтед и те ще опитат да направят същото. На това ниво, с този противник, на този стадион, по-добре да изиграем наистина добър футболен мач, ако искаме да спечелим там", коментира още германският специалист.