Вицекапитанът на Ливърпул - Трент Александър-Арнолд заяви, че "мърсисайдци" имат всички нужни качества и играчи, за да бъдат сред претендентите за титлата в Анлгия до самия край на сезона.

В момента "червените" са на втора позиция във временното класиране, на точка зад Манчестър Сити. Двата отбора се изправят един в събота на "Етихад Стейдиъм" от 14:30 часа.

"В момента се намираме в силна позиция. Резултатите, които постигаме и формата, която показваме от началото на сезона ни задържат максимално близо до върха", заяви националът на Англия.

"Засега се представяме така, както се очаква от претендент за титлата. Надяваме се нещата да са същите и през май месец. Можеше да кажа, че целта ни е място в Топ 4. В това няма нищо лошо, тъй като през миналия сезон не успяхме да се класираме за Шампионска лига. В момента градим нов отбор, много от старите играчи си тръгнаха и най-нормалното нещо би било да кажем, че първо трябва да се върнем в Топ 4, а след това да надграждаме. Но ние всички вярваме, че можем да сме в битката за титлата до края. Ако не успеем, само ние сме си виновни. Имаме основата, сега просто трябва да сме постоянни. Най-трудното нещо във футбола е да печелиш редовно, но ние сме доказали, че можем да се справим с този тест", допълни десният бек на Ливърпул.