Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, не остана доволен от равенството срещу Манчестър Юнайтед, но призова феновете за спокойствие. Дербито на Англия в неделя на "Олд Трафорд" завърши 2:2, но мърсисайдци трябва да винят само и единствено себе си за пропуснатите положения пред вратата на Андре Онана.

След изгубените две точки, Ливърпул остава на втора позиция с 71 точки, толкова колкото има и лидерът Арсенал. Лондончани имат по-добра голова разлика. Германецът не успя да победи "червените дяволи" в три мача през последния си сезон на "Анфийлд".

"Трябваше да спечелим и двата ни мача с Юнайтед, но не го направихме. Това си е наша грешка.Призовавам феновете ни просто да бъдат спокойни. В класирането имаме толкова точки, колкото имаме. Полагаме всички сили, за да преследваме титлата. Дали ми се иска да имахме десет точки преднина? Разбира се! Сега хората ще ни казват, че други отбори имат по-добра голова разлика от нас и трябва да бележим повече. Това е най-глупавото нещо, което мога да чуя. Тези неща не стават просто така. Не можеш да излезеш в някой мач с намерението да вкараш осем гола и просто да го направиш. Напълно окей съм с головата ни разлика в момента", заяви Клоп.

"Доминирахме в голяма част от мача и трябваше да спечелим. Това е вярно. Това обаче не означава, че един отбор може да ниже само победи. Не взехме най-добрия възможен резултат, но ще го преживея", добави мениджърът на Ливърпул, който изрази съмнение, че Юнайтед може да победи Арсенал в мача им от Премиършип през следващия месец.