Централният защитник на Челси Тиаго Силва ще пропусне утрешното гостуване в Премиър лийг срещу Манчестър Сити oт 19:30 часа, тъй като получи контузия в слабините при победата с 3:1 срещу Кристъл Палас в понеделник, призна мениджърът на "сините" Маурисио Почетино.

Бразилецът, който е участвал в 23 двубоя в първенството през този сезон, напусна терена през второто полувреме, след като опита да блокира удар на Жан-Филип Матета.

"Да, има лека контузия. Силва няма да играе утре. Не е на наше разположение. По-късно ще трябва да оценим състоянието му", коментира Почетино пред репортери.

Полузащитникът Карни Чуквумека също ще пропусне срещата заради усукано коляно, но испанският вратар Робърт Санчес, който е извън терена от декември проблем в коляното, е напълно готов.

Челси завърши 4:4 със Сити през ноември, а утре английският халф на "сините" Коул Палмър ще се завърне в Манчестър, където прекара 13 години, след което бе трансфериран при столичани.

"Манчестър Сити се справя наистина добре и е един от най-добрите отбори в света, не е лесно да се намери място за млад футболист като Палмър", добави още Почетино.