Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, даде официална пресконференция преди утрешното голямо дерби с Ливърпул. Шампионите на Англия и Европа приемат "мърсисайдци" на своя "Етихад" в събота то 14:30 часа.

рябва да наложим нашия стил, но знаем колко трудно се играе с Ливърпул, особено когато им гостуваш", заяви испанецът.

"Вече изиграхме 11-12 изключително трудни мача и честно казано в началото на кампанията не очаквах да сме на тази позиция сега. Вижте разликата между първите 5 отбора. Следващата седмица имаме тежък мач с Тотнъм, а след това гостуваме на Астън Вила. Декември ще е много натоварен за нас. Трябва да пътуваме до Саудитска Арабия за световното клубно първенство. Януари ще е малко по-спокоен, но важното сега е да запазим положителната си енергия", призна Гуардиола, който не пропусна да направи комплимент на големия си опонент Юрген Клоп.

"Той ме направи по-добър. Той е в този бизнес от много време. Като се сетя колко добри бяха Борусия Дортмунд под негово ръководство. Неговите тимове винаги играят агресивно. Благодарение на него станах по-добър треньор. Ливърпул играе чудесно, няма никакво съмнение в това", добави Пеп.