Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп коментира новината, че глобалната компания "Дайнъсти Екуити" се е сдобила с миноритарен дял от акциите. Специалистът говори и за ситуацията в тима преди мача от седмия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм.

"Хората гледат на инвестициите във футбола като просто харчене на пари за играчи и разбирам защо. Понякога и аз така гледам на нещата, но нека не забравяме, че средства се изразходват в много и различни насоки. Примерно, ние в момента строим нова трибуна. Не знам как точно ще се случи, но тя ще послужи за подобряване на и без друго най-добрата атмосфера в световен мащаб.

Вече завършихме друга трибуна и тренировъчните игрища и направихме други неща, които ще поддържат клуба стабилен в бъдеще. Ако някой има желание да ни помогне, той е добре дошъл.

През тази година не играем в Шампионската лига, което е колосален финансов удар за толкова голям клуб като нашия. Въпреки това, инвестициите в отбора също продължават. Това е трудно, но не е невъзможно. Имаме нужда от свежи средства и ще ги използваме разумно.

Направихме добра подготовка с голяма група футболисти и това е основната причина да изглеждаме като отбор. Имахме време да работим и това помогна. Вижда се и нещо различно - в някои мачове измъкнахме резултати, които нямаше да бъдат същите преди няколко месеца. Така се израства.

Все още не знаем колко сме добри и колко стабилен е отборът, но виждаме проблясъци в мачовете. Искам това да се случва все по-често и по-често.

Тотнъм и Челси не стигнаха до европейските клубни турнири, а това са континентални колоси. Те имат цяла седмица за подготовка, докато други пътуват и играят. Не говоря само за нас, а и за останалите водещи отбори в Англия.

Това им дава сериозно предимство в битката за местата в Шампионската лига. Тази година ще бъде особено трудно да стигнеш до топ 4, защото има гиганти, които ще си бъдат добре отпочинали", каза Клоп.