Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че е почти невъзможно за отбора да повтори требъла от миналия сезон. "Гражданите" ще започнат новия шампионат като фаворит във всички турнири, но специалистът изключи възможността успехите да бъдат повторени.

"Сякаш приключихме вчера, а вече започваме отново. Не мисля, че ще бъде възможно да направим това, което направихме миналия сезон, това е веднъж в живота. Казах на играчите да забравят за това. Изкачихме най-високия връх миналия сезон, но сега слязохме от този връх. Започваме от същото място като всички останали, със същото намерение и ще има много трудности да изкачим върха отново.

Това, което направихме, остава в сърцата и умовете ни, но свърши. Историята говори сама за себе си, но е почти невъзможно да се повтори.

Няма да отговарям на въпроси за Лукас Пакета. Той е играч на Уест Хем.

Обикновено първите мачове са трудни, особено срещу новак, защото те нямат какво да губят и има ентусиазъм. Освен това Вини ни познава добре и върши невероятна работа. Той промени изцяло начина, по който Бърнли играе и те доминираха в Чемпиъншип. Ще бъде труден мач", каза Гуардиола.