Проектопродажбата на Евертън бе наречена фарс от асоциацията на акционерите, които призоваха собственика Ферад Мошири да се продава клуба на компанията 777 Partners. През септември бе постигнато споразумение Мошири да продаде дяла си от 94% от акциите на инвестиционната компания, базирана в Маями, но все още се чака разрешение от Премиър лийг за сделката.

През последните месеци феновете на германския Херта Берлин и белгийския Стандард Лиеж протестираха срещу собствениците, които също са компанията 777 Partners.

Мошири заяви миналата година, че компанията са точните хора, които да поемат Евертън, но асоциацията на акционерите е категорична, че те не отговарят на условията да поемат клуба.

"Ние сме най-старата асоциация на акционери в света и сме поразени от липсата на уважение към клуба от собственика Фарад Мошири и от Премиър лийг по време на безкрания процес на промяна на собствеността. Наблюдаваме със загриженост как става напълно ясно, че процес не може да продължава толкова дълго, докато Премиър лийг продължава да показва неумението си да регулира. При липсата на решение наястоваме Бордът на Евертън и преди всичко Фарад Мошири да прекъснат тягостния процес и да признаят, че 777 Partners не са правилният собственик и не може да се продължава този фарс. Искаме решение и го искаме сега", се казва в позицията на акционерите.

Някои от привържениците на клуба се притесняват, че тази сага може да вкара клуба в администрация, което да доведе до изпадането му от английския елит.