Главният изпълнителен директор на Премиър лийг Ричард Мастърс внесе известна яснота за съдбата на Манчестър Сити. В момента английският първенец е обект на 115 обвинения заради нарушение на различни финансови правила през последните около 15 години. Мастърс каза, че има насрочена дата за изслушването на "гражданите", но не може да разкрие подробности.

"Не можем да коментираме случая. Датата е фиксирана и случаят ще се реши сам в близкото бъдеще", заяви той на генерална асамблея в Лондон.

Мастърс бе принуден да отговори как ще се отрази на европейския клубен футбол, ако Сити спечели четвърта поредна титла на Англия следващият месец, докато тече разследване от такъв мащаб.

"Не е работа на футболните власти да започнат и да избират кой желаят да спечели първенството. Ключът е, че тази вероятност я има до последния ден. Кой знае къде ще бъдем на 19 май", отговори той.

Авторитетното издание The Athletic пише, че независима комисия ще изслуша Сити и разгледа случая по-късно през годината. Това е възможно да е през октомври или ноември.

Манчестър Сити е втори във временното подреждане на Премиър лийг със 76 точки, на една зад Арсенал. "Гражданите" са с един мач по-малко от "артилеристите", тъй като са изиграли 33.