Мениджърът на Арсенал Микел Артета е потърсил съвет от бившия наставник на отбора Арсен Венгер, тъй като клубът има за цел да сложи край на 20-годишното си чакане за титлата в Англия. Това разкри самият испанец преди утрешното гостуване на Тотнъм в градското дерби.

Победа може да стимулира надеждите на "артилеристите“ да вдигнат трофея. Възпитаниците на Артета водят в класирането с една точка пред шампиона Манчестър Сити, който се изправя срещу Нотингам Форест по-късно утре. "Гражданите" обаче са с един изигран двубой по-малко.

По време на 22-годишния си мандат Венгер изведе Арсенал до 3 титли в лигата:  през 1997-98, 2001-02 и сезонът на "непобедимите" през 2003-04. Арсенал остана без поражение през целия сезон тогава и триумфира с титлата след 2:2 в дербито на Северен Лондон на стария стадион на "шпорите" "Уайт Харт Лейн“.

"Разговарях с Венгер няколко пъти. Имаше определени теми, които обсъждахме за това как са спечелили титлата и представянето в по-късните етапи от кампанията. Венгер говореше за това, когато бях играч. За това време от сезона, в края, става дума за намиране на начин да спечелиш мача. Можеш да го направиш по различни варианти, когато гледаш как те са спечели титлите. И как печелеха определени двубои с много, много близки разлики. Той винаги говореше за това, за фините разлики и какво ще се промени в случая, за да се получат нещата“, призна Артета на пресконференция.

5-ият Тотнъм, който не е имал среща от две седмици, се стреми към четвърто място в Премиър лийг. След "шпорите", Арсенал ще срещне Борнемут, Манчестър Юнайтед и Евертън до края на сезона.