Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, говори пред медиите преди утрешното гостуване на "червените" на Бърнли. Двубоят на "Търф Муур" е във вторник от 19:30 часа българско време.

Германският специалист не подмина темата с натрупаните контузии в състава му.

Клоп не може да разчита на Тиаго Алкантара, Диого Жота, Жоел Матип, Стефан Байчетич, Андрю Робъртсън, Бен Доук, Костас Цимикас и Алексис Мак Алистър.

"Очевидно е много трудно за нас, наистина трудно. Контузиите са част от играта, но счупена ключица е наистина лоша травма, защото просто отнема толкова много време“, каза Клоп по адрес на Костас Цимикас.

"Същото, което имаше Анди Робъртсън, но това също отнема много време, както всички знаем. Имаме нужда от късмет в тези моменти, за да преминем и сега ще разчитаме на Джо Гомес и просто трябва да сме сигурни, че го поставяме в памучна вата, за да не му се случи нищо", добави германецът.

"Гледах доста мачове на Бърнли и съм доста впечатлен от това, което правят. Всички знаем, че ако спечелите веднъж и имате шанс да играете отново след три дни, тогава ще искате да спечелите отново и точно това очакваме, както и доста добра атмосфера. Силно се надявам да сме готови за това, което ни предстои“, завърши Клоп.