Сър Джим Ратклиф се обърна към привържениците на Манчестър Юнайтед. В отворено писмо той призова за време и търпение. На Бъдни вечер милиардерът придоби 25% от акциите на "червените дяволи" срещу 1.03 паунда.

"Исках да напиша това за вас в този момент, имайки предвид ключовата роля на привържениците за бъдещето на Манчестър Юнайтед, тъй като ние осъзнаваме нашата отговорност като съ-собственици на клуба от ваше име", започна Ратклиф.

"Вярвам, че можем да донесем спортни успехи на терена, които ще прибавят към безспорния рекламен успех, на който се наслаждава клубът. Това ще отнеме време и търпение, в добавка към най-високото ниво на професионално управление. Вие сте амбициозни за Манчестър Юнайтед, такива сме и ние. Няма гаранции в спорта, и промяната неизбежно може да отнеме време, но ние сме тук за дългосрочно и заедно искаме да помогнем на Манчестър Юнайтед да се върне там, където принадлежи, на върха в английския, европейския и световен футбол. Поемам много сериозно тази отговорност."

"Моля обърнете внимание, че финализирането на сделката трябва да претърпи обичайни процедури, преди да бъде одобрена, така че няма да коментираме публично клубни въпроси, докато нещата не бъдат окончателно завършени“.