Капитанът на Лутън Таун Том Локиър бе изписан от болницата, след като получи сърдечен арест на терена по време на двубоя от Премиър лийг срещу Борнемут в събота. Вчера става ясно, че срещата ще се преиграе от първата минута, но още не е ясно кога.

На 29-годишния защитник е бил поставен имплантируем кардиовертер дефибрилатор, за да предотврати повторение на инцидента от миналата събота.

Том Локиър падна на тревата в 59-та минута на мача между Лутън и Борнемут, а в този момент около него нямаше други футболисти. Запалянковците на Борнемут и Лутън изпратиха с аплодисменти изнесения на носилка от стадиона играч.

Локиър се подложи на множество изследвания и прегледи през последните няколко дни. Уелският национал колабира и през този май на "Уембли" по време на плейофа срещу Ковънтри за влизане в английския елит.

"Благодарни сме да съобщим, че капитанът ни Том Локиър започна период на рехабилитация от собствения си дом, след като бе изписан от болница в сряда. Тези окуражаващи новини са следствие от успешна процедура от вторник, когато на Том му бе поставен имплантируем кардиовертер дефибрилатор, за да се предотврати съботният инцидент. Клубът, Том и семейство Локиър желаят да използват възможността да повторят общите ни сърдечни благодарности на всички в Борнемут, привържениците им, официалните лица на клуба и най-вече медицинският им щаб и полузащитника Филип Билинг, който бе първият достигнал Том на игрището и му оказа помощ. Подкрепен от действията на медицинския щаб на Борнемут и местните парамедици, наложените протоколи и професионалните действия на медиците ни дадоха на Том шанс да се възстанови и сме им благодарни", пише в съобщението на Лутън.

"Разбира се, събитията, които се случиха миналият уикенд, изненадаха и шокираха всички, които присъстваха. Заедно със "Спортен шанс" чрез Премиър лийг, клубът е в процес да предостави грижа за тези, които може да са афектирани от причинения стрес. Клиничният съвет, който Том и клубът взеха след финалния плейоф в Чемпиъншип бе извършен от най-реновираните кардиолози, които са били замесени във всяка стъпка заедно с екип от консултанти. Сега можем да потвърдим, че тестовете от тази седмица разкриха, че проблемът на Том от събота е различен от предсърдноно мъждене, което получи през май. Том, семейството му и клубът желаят да благодарят на всеки във футболното семейство, който изпрати съобщения от притеснение и любов. Нивото на подкрепа бе поразително. Толкова сме горди, че имаме Локс за наш капитан, а лидерството му ще продължи от страничните линии, където куражът му ще вдъхновява съотборниците му, колеги и привърженици, започвайки от събота", пише още клубът на страницата си.

По време на двубоя миналата събота "шапкарите" взеха преднина в третата минута чрез Елайджа Адебайо, а Борнемут изравни 13 минути след почивката за 1:1 с попадение на Доминик Соланке.

Срещата между двата състава бе спряна в 65-та минута.