Мениджърът на английския, европейски и световен клубен шампион Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола беше доволен от последния мач за годината на негов я тим. "Гражданите" победиха Шефилд Юнайтед в среща от 20-ия кръг на Висшата лига на Англия.

"Това, което сме направили в миналото, не значи, че ще се случи и в бъдеще. В момента бъдещето е да отпразнуваме Нова година, имаме три дни почивка и след това ни предстои двубой с Хъдърсфийлд. Не гледаме по-далеч от това“, заяви специалистът.

"С изключение на два или три мача, ние бяхме по-добри от съперниците си и не можахме да постигнем резултатите, които искахме. Но това е бизнес, а мачовете трябва да се печелят. Днес го направихме и съм много доволен за момчетата, тъй като месецът бе много напрегнат.

Срещу Шефилд Юнайтед се справихме, но на почивката не казах и една дума за тактика. Взех един стол и казах на момчетата, че трябва да играят с усмивка на лице и да се наслаждават на това, което правят. Първите 15 минути на второто полувреме, бяха най-добрите ни в мача“, анализира Гуардиола.

"Позицията, в която се намираме е повече от добра. Ще губим и други мачове, но същото се отнася и за Ливърпул. Ние ще се опитаме да загубим по-малко“, категоричен беше наставникът на Сити.