Капитанът на Нюкасъл - Киърън Трипиър призна, че в момента "свраките" са далеч от футбола, който могат да практикуват. "Джордитата" заемат 8 място във временното класиране във Висшата лига на Англия и отпаднаха от Шампионска лига и от турнира за Купата на Лигата.

"Отдалечихме се от стандартите, които сами си заложихме през последните 18 месеца. И това се вижда в последните няколко мача", заяви Трипиър в интервю за Amazon Prime.

"Моето ниво също падна, наясно съм, че формата ми не отговаря на предишната. Преди съм имал много неуспехи в кариерата си и това е просто още един, след който трябва да продължа", каза още бранителят.

"Има още много мачове и ще се изправим. Беше вълнуващо да играем в Европа, истинско предизвикателство за клуба. Повечето от играчите не са свикнали да играят в Шампионската лига и това е необичайно за нас, за отбора като цяло. Също така имахме много контузии, но пък момчетата дадоха всичко от себе си. Бориха се здраво един за друг, но трябва да започнем силно втората част от сезона, за да не изоставаме повече. Отборите често преминават през кризи, през тежки моменти и ние в момента минаваме през такъв. Това е нещо нормално , но футболът се променя бързо и със сигурност този отбор ще се възстанови", заяви десният бек.