Ливърпул и Манчестър Юнайтед излизат един срещу друг в голямото дерби на английския футбол. Спектакълът последните години загуби много от блясъка си заради ужасното състояние на "червените дяволи".

Сблъсъкът от 17-ия кръг на Висшата лига започва в 18:30 часа и ще се играе на митичния "Анфийлд". Съдия ще бъде Майкъл Оливър.

Юнайтед се превърна в "абонат" на днешния си съперник, след като головата разлика от последните четири преки двубоя е фрапиращото 2:17. За последно възпитаниците на Ерик Тен Хаг отнесоха 0:7 пред трибуна "Коп" миналия сезон.

Домакинският успех с 2:1 в Манчестър пък беше предшестван от 0:4 и 0:5 сезон по-рано. Все резултати, които не прилягат на марката Манчестър Юнайтед, превърнала се в най-разпознаваем футболен бранд през годините. 

Моментното състояние на отбора също е отчайващо след отпадането като последен в групата на Шампионска лига след Байерн Мюнхен... Копенхаген и Галатасарай. В първенството грандът заема незавидното седмо място с цели седем загуби от 16 кръга. Ливърпул е лидер с актив от 37 точки - на десет пред днешния си съперник.

Юнайтед е единственият отбор сред първите осем с отрицателна голова разлика, -3. Дали ще бере нов срам или е готов на подвиг? Предстои да научим неделя привечер.