Шефилд Юнайтед приема Ливърпул в мач от 15-ия кръг във Висшата лига на Англия.

С двубоя, който е от 21:30 часа, стартира нова ера за закъсалия на дъното тим от Шефилд.

След 14 изиграни мача Шефилд Юнайтед има само една победа, което доведе и до уволнението на Пол Хекингботъм от мениджърския пост. Начело на тима се Крис Уайлдър, който се превърна в институция за клуба, след като под негово ръководство тимът измина пътя от третото до първото ниво на футбола в Англия.

Мачът срещу Ливърпул ще бъде дебютен за Уайлдър на мениджърския пост и феновете на тима се надяват с това да започне и по-добър период за тима.

"Нямам илюзии за това как ще изглеждаме срещу Ливърпул – каза Крис Уайлдър. - Очаква ни невероятен двубой през над 33 хиляди зрители на "Брамал Лейн". Ситуацията не е от най-добрите, всеки знае това. Това е най-силното първенство в света и се изправяме срещу Ливърпул. Казах на футболистите, че искам да играят все едно ни предстои мач от турнира за купата на Футболната асоциация. Гледаме напред и задължително искаме да постигнем добър резултат. Трябва да се докажем. Има достатъчно примери за мениджъри, които са си тръгнали от един отбор, но след това са се завърнали и са се насладили на работата си. В мен има огромен ентусиазъм и смятам, че съм най-добрият за тази работа. Знам, че сезонът е много дълъг и труден".

За гостите от Ливърпул на разположение на мениджъра Юрген Клоп не са Алисон, Стефан Байчетич, Диого Жота, Жоел Матип, Андрю Робъртсън и Тиаго.