Старши теньорът на Арсенал - Микел Артета, говори след днешната разгормна победа на неговия тим. "Артилеристите" спечелиха гостуването си на Бърнли с 5:0, като това бе пета поредна победа за лондончани в последните им 5 шампионатни мача. Три от тези пет победи бяха разгромни - 5:0 срещу Кристъл Палас и 0:6 срещу Уест Хем в миналия кръг.

Доволни сме. На този стадион не се побеждава лесно. Бърнли винаги играе силно срещу големите отбори. Успяхме бързо да поведем и това ни помогна да контролираме мача, но съперникът не се предаде", коментира Артета.

Жадни сме за успехи и се намираме в добра форма. Дори при 3:0 и 4:0 искахме да вкараме още попадения. Показателно за амбицията ни е как действахме в защита до последната секунда. Най-важното е да съхраним тази форма колкото се може по-дълго", добави испанският специалист.

Всичко, което трябва да правим, е да печелим всеки един мач. Записахме две разгромни победи на чужд терен, а сега ни предстои гостуване на Порто в Шампионската лига. Надявам се да станем шампиони, в битката за титлата сме, но трябва да показваме стабилност. Нивото на другите водещи отбори е ясно. Със сигурност и ние искаме да сме първи в края на сезона", добави Артета.