Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, говори преди утрешния му последен двубой начело на мърсисайдци. Германският специалист, който дойде на "Анфийлд" през октомври 2015 г., ще напусне клуба след 9 години начело на "червените", в които спечели 8 трофея.

Утре 19-кратните шампиони приемат Уулвърхемптън в мач от последния 38 кръг на Висшата лига, който ще отбележи последният 491-ви официален мач на Клоп. Неговият заместник ще бъде нидерландецът Арне Слот.

"Хубавата новина е, че без значение кой напуска, клубът се намира на много добра позиция", заяви Клоп преди историческия двубой с "вълците" в неделя.

"Този сезон се целихме в луната, но паднахме сред звездите, което не е лошо. Играчите и хората, които остават тук са от най-висока класа. Да, те ще имат нов лидер съвсем скоро, но този клуб е готов да продължи със своето пътешествие в нова вълнуваща насока, не в такава, в която всичко е към своя край. Това е Ливърпул - клуб пълен с нови приключения и пътешествия. Някои завършват с трофеи, други не, но каквото и да става, винаги има истории и моменти, които никога не се забравят. Във времето, което прекарах тук, бях благословен с няколко невероятни истории и мигове. Важно е да отбележа, че постигнахме всичко заедно със стабилно и интелигентно ръководство. Благодарен съм им и съм развълнуван, защото знам, че те ще продължат да работят така, а това са само добри новини за клуба", каза още германецът.

"И накрая, искам да изкажа цялата си благодарност и любов към феновете. Всичко, което правехме беше заради вас, с вас и за вас. Много пъти съм казвал, за надписа в "The Kop": 'Съединението прави силата' и смятам, че ние живеехме по този начин и силно вярвахме в това", добави Клоп.