Германският мениджър на английския гранд Ливърпул Юрген Клоп анализира успеха на своя тим над Шефилд Юнайтед в среща от редовния сезон във Висшата лига на Англия. Специалистът не спести критики към тима, въпреки успеха и връщането на върха във временното класиране.

“Наложи се да положим много усилия за победата, но това е нормално. Излязохме с правилната нагласа, но на моменти не играхме по най-добрия възможен начин. Видяхме как бързите пасове могат да променят хода на мача. След попадението на Алексис Мак Алистър контролирахме нещата, а третият гол беше великолепен", започна германецът.

“Шефилд Юнайтед можеше да поведе още в 20-ата секунда, но Куивин Келъхър направи чудесно спасяване. Гостите играха по начина, по който искат, през всичките 90 минути. Беше трудно, но заслужихме победата", анализира още той.

“Мак Алистър е много качествен футболист. До почивката той игра като “шестица", но знаехме, че може да е полезен и в по-предни позиции. После Алексис вкара изумителен гол. Бих казал, че двата най-красиви гола от далечна дистанция през сезона са негови", сподели Клоп.

“Радвам се, че ще играем с Манчестър Юнайтед в неделя, така или иначе не можем да го променим. Не виждам проблем. Днешният мач нямаше нищо общо с предстоящия, както и с вчерашните победи на Арсенал и Манчестър Сити", добави още, мениджърът на "мърсисайдци".