Мениджърът на Арсенал - Микел Артета заяви, че не е доволен от представянето на отбора си през второто полувреме при успеха с 2:1 над Нотингам Форест на старта във Висшата лига.

"Винаги е трудно да спечелиш първия мач на старта на сезона в Премиършип. Мисля, че заслужихме победата. Но ние трябваше да затворим мача с трети гол при 2:0. Не го направихме и се доказа, че това е един много опасен резултат.

Липсата на концентрация при контраатака, която стана от наш ъглов удар, им позволи на върнат един гол. И това им даде надежди с хвърлянето на много хора в атака, че може и да изравнят. Не допуснахме нищо такова, но усещането беше като 'Oкей, чакаме си края на мача, за да си вземем трите точки.

Нотингам е физически отлично подготвен състав. Това ги прави конкурентни. Не им трябва много, за да вкарат гол. Ние реално им дадохме шанс за попадение от нищото.

Нкетия е ясен пример за това от какво ще имаме нужда този сезон. Играч, който беше много разочарован, защото не започна срещу Манчестър Сити. Но тренира като звяр през седмицата, сякаш ми казваше всеки ден: "Заслужавам да играя като титуляр. И това искам – идваш на терена, излизаш и показваш. Реакцията му трябва да бъде заразителна. Но ще бъде пределно ясен – той трябва да си спечели мястото и срещу Кристъл Палас за следващата седмица", каза Артета, цитиран от TNT Sports.