Хосеп Гуардиола, мениджър на Манчестър Сити, беше много доволен от категоричния успех на настоящите шампиони на Англия Манчестър Сити над Астън Вила в среща от Висшата лига.

С успеха тимът събра 67 точки и се изравни с втория Ливърпул, който е обаче с мач по-малко. Арсенал е на върха с 68 точки.

“Играхме много добре. Преди няколко месеца Астън Вила доминираше в мача помежду ни и заслужено спечели, а днес по-добри бяхме ние. Създадохме много положения и направихме доста пропуски. Благодарение на Фоудън, Родри и Рико Люис излеждахме чудесно по в средата на терена. Грийлиш и Доку пък се справиха отлично по фланговете. Определено съм доволен. Можехме да вкараме и повече голове", започна испанският специалист.

Гуардиола коментира и това защо не стартира мача със звездите Ерлинг Холанд и Кевин де Бройне:

“Когато избираме състава за даден мач, основната цел не е да дадем почивка на един или друг футболист, а да победим. Трябваше ни свежест, защото преди три дни играхме срещу Арсенал. Самата програма наложи да предприемем ротации".

“Арсенал и Ливърпул са пред нас и те са фаворити. Важното е да се класираме за Шампионската лига. Близо сме до това, а победата над Вила е огромна крачка по пътя към тази цел", добави още наставникът на Манчестър Сити.