Арсенал посреща Уест Хем в последната среща от 19-ия кръг на Премиър лийг. С приключването му ще бъде разполовен сезонът в английския елит, който има 38 кръга. Мачът ще започне в 22:15 часа на стадион "Емирейтс".

Домакините са втори с 40 точки. Те имат възможност не просто да се изкачат отново на първото място, където е Ливърпул с 42, а и да си осигурят преднина спрямо третия Астън Вила, който загуби от Манчестър Юнайтед на "Боксинг дей" във вторник. Преди 5 дни възпитаниците на Микел Артета направиха 1:1 именно с Ливърпул на "Анфийлд".

"Чуковете" са седми с 30 точки. Те имат два последователни успеха, които дойдоха вкъщи - 3:0 над Уулвърхемптън и 2:0 срещу Манчестър Юнайтед. При победа довечера ще изместят именно "червените дяволи", които имат 31 точки.

Арсенал и Уест Хем се срещнаха в началото на миналия месец. Тогава в 1/8-финалите за Купата на Лигата отборът на Дейвид Мойс спечели с 3:1 на Олимпийския стадион. Последният сезон "артилеристите" надделяха с 3:1 у дома, а като гости завършиха 2:2.