Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, остана доволен от спокойствието, което неговите играчи са демонстрирали при обрата над Брайтън вчера. "Червените" получиха гол още във 2', но въпреки това съумяха да стигнат до трите точки след попадения на Луис Диас и Мохамед Салах.

Ливърпул спечели седем мача в първенството през настоящия сезон, след като допусна първото попадение. Мърсисайдци са еднолични лидери във временното класиране с 67 точки, с две повече от Арсенал и с три пред Манчестър Сити при 9 оставащи кръга.

"Способността ни да държим нервите ни под контрол може да направи разликата в надпреварата за титлата", заяви германецът.

"Когато говоря за нервност като цяло, бяхме доста по-нервни преди години. Това беше отдавна, но е нещо, с което трябваше да се справим заедно. Ако всички заедно се радваме на победите, значи имаме шансове. Ако не го правим, наистина е по-трудно и затова опитваме да останем положително настроени във всеки един момент", добави Клоп.

"Ние сме там заедно с други два отбора, които се борят за най-големия приз в английския футбол. Ще видим как ще завърши всичко това, но определено ще се опитам да му се насладя", каза още легендарният наставник, който ще напусне Ливърпул след края на сезона.