Лидерът във висшата лига Ливърпул гостува на Борнемут в двубой от 21-ия кръг във Висшата лига на Англия.

Двубоят на "Виталити“ в Борнемут е от 18:30 часа.

Борнемут влизат в мача от 12-ата позиция в класирането.

"Черешките" надвиха КПР с 3:2 като гости в последната си среща от 1/32-финалите на ФА Къп. Така тимът се върна на победния път след загубата с 2:3 от Тотнъм.

Ливърпул се радва на хубав период в първенството, който можеше да е още по-добър, ако Манчестър Юнайтед и Арсенал бяха победени преди Коледа.

В последния си мач за първенство, на 1 януари, мърсисайдци се наложи над Нюкасъл с 4:2. "Червените“ елиминираха Арсенал за ФА Къп и взеха гол аванс преди реванша с Фулъм за Купа на Лигата на Англия.

Ливърпул играе трудно срещу Борнемут, като последния мач между двата отбора завърши с минимален успех за хората на Юрген Клоп с 2:1 в полуфиналите на турнира за Купата на Лигата. Първият шампионатен мач за сезона между двата отбора бе спечелен от Ливърпул миналият август с 3:1.

За Борнемут мачът пропускат ангажираните с националните си тимове Антоан Семеньо и Данго Уатара. Контузени са Тайлър Адамс, Милош Керкез, Дарън Рандълф и Райън Фредерикс. Наказан е Маркос Сенеси.

Под въпрос е участието на Лойд Кели.

В лагера на Ливърпул с националните си тимове са Ватару Ендо и Мохамед Салах. С контузии са Трент Арнолд, Стефан Байчетич, Жоел Матип, Андрю Робъртсън, Тиаго и Константинос Цимикас. Под въпрос е участието на Доминик Собослай.

В другия мач за деня Шефилд Юнайтед приема Уест Хем. Срещата е от 16:00 часа.

Шефилд са последни в класирането, като изостават с 3 точки от предпоследния Бърнли, но са и с мач по-малко.

Уест Хем влизат в двубоя от 6-ото място, като са на 6 точки от 5-ия Тотнъм, но и с мач по-малко.