Снощи Манчестър Сити надигра Тотнъм с 2:0 в отложен двубой от 34-ия кръг на Премиър лийг. С успеха "гражданите" се изкачиха на първото място във временното класиране, изпреварвайки Арсенал с две точки. Ерлинг Холанд вкара двете попадения, но героят на вечерта бе Щефан Ортега.

В 69-ата минута германският страж влезе принудително в игра. Той замени контузения Едерсон и направи 3 ключови спасявания при 1:0 за шампионите. Последното бе в 87-aта минута. Тогава южнокореецът Хюн-Мин Сон се озова сам срещу Ортега и стреля по земя в десния ъгъл, но вратарят спаси с десния си крак. В този момент мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола от изумление след намесата на състезателя си се хвана за главата край страничната линия на терена и се строполи на земята.

Манчестър Сити вече е с 88 точки, на две пред втория Арсенал. Тотнъм е 5-и с 63. В неделя е последният 38-и кръг от първенството. В него Сити ще приеме Уест Хем, а Арсенал ще домакинства на Евертън. При успех на "гражданите" срещу "чуковете", те ще защитят титлата и ще станат първият клуб с 4 поредни в историята на Премиър лийг.