Днес се навършват точно 10 години от едно от най-запомнящите се солови изпълнения в пребогата история на английската Висша лига. Футболът винаги е бил и ще бъде отборна игра на първо място, но наличието на суперзвезди от ранга на Луис Суарес винаги помага.

В неделя уругвайският нападател отбеляза своя 555-и гол в професионалната си кариера и се сбогува с Гремио, като най-вероятната му следваща дестинация е Интер Маями.

36-годишният голмайстор е към края на своето специално футболно пътешествие, но не чак толкова отдавна бяха времената, в които всеки защитник изтръпваше, когато срещу него се изправяше южноамериканеца.

Сезон 2013-2014 бе последен за Суарес с екипа на Ливърпул. Магичска кампания, която започна и завърши по възможно най-неприятния начин за "Ел Пистолеро". Той пропусна първите 5 мача на своя тим заради наказание, но при завръщането си в игра Ливърпул се превърна в машина за голове и красив футбол. Суарес вкара 31 гола в 33 мача в Премиър лийг. Рекорд, който беше подобрен през тази година от Ерлинг Холанд. Четири от въпросните 31 попадения бяха отбелязани в 14-и кръг, когато Ливърпул приемаше Норич.

Суарес се отчете с хеттрик още до почивката, а първото и третото попадение на уругваеца са добре запаметени в съзнанието на всеки фен на "червените". През втората част Луис намали темпото и вкара "само" един гол, но и той бе футболно изкуство. За финал уругваецът дори асистира на Рахийм Стърлинг, а само две минути по-късно бе заменен от Брендън Роджърс, получавайки едно от най-шумните изпращания в историята на "Анфийлд".