Ливърпул е домакин на Лутън тази вечер в мач от 26 кръг на английската Висша лига. По програма срещата трябваше да се проведе в събота (24.02), но бе изтеглена с няколко дни по-рано заради неделният финал на "мърсисайдци" срещу Челси за "Карабао Къп". Това е възможно, защото възпитаниците на Юрген Клоп нямат ангажименти в Лига Европа в четвъртък.

Въпреки че това е единственият мач от 26 кръг в днешната програма, футболните фенове в Англия няма да могат да наблюдават мача по телевизията. Единствените хора в Обединеното кралство, които ще имат възможността да гледат на живо двубоят на "Анфийлд" са феновете с билети и тези, които имат достъп до пиратски стриймове.

Причината за това е, че първоначално мачът трябваше да се проведе в събота от 15:00 часа английско време, а по традиция мачовете от този часови диапазон не се излъчват по телевизията. Затова нито Sky Sports, нито TNT Sports са дали заявки за излъчване на двубоя.

В същото време TNT ще имат излъчване на срещите от Шампионска лига между Наполи - Барселона и Порто - Арсенал, които започват половин час по-късно.

За щастие, българските фенове на Ливърпул ще могат да гледат мача по телевизията, а срещата стартира в 21:30 часа наше време.