Два от българските представители в Европа този сезон – Левски и ЦСКА 1948 стартират в efbet Лига с мач помежду си.

Двубоят е от 18:45 часа на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“. Съдия на сблъсъка ще бъде един от топ реферите ни Радослав Гидженов.

Двата тима се изправят един срещу друг в първия кръг за втора поредна година. В началото на предишния шампионат мачът бе на стадиона в Бистрица.

Футболистите на Левски пристигат за мача направо от подготвителния си лагер в Правец. Завърналият се начело на тима Николай Костов не получи преди старта на сезона нови попълнения, но и Левски не направи продажби, като с клуба се раздели само националът Филип Кръстев, чийто наем изтече. Специалистът обяви, че все пак нови попълнения ще има, като има договорка с двама полузащитници.

В лагера на Левски няма да могат да разчитат за двубоя на трайно контузения Билал Бари. Под въпрос са и Роналдо и намиращият се в лошо функционално състояние Хосе Кордоба. Заради наказание извън сметките е Вандерсон Цунами.

В ЦСКА1948 за поредно лято бяха сред най-активните на трансферния пазар. В селекцията на треньора Атанас Рибарски ключовите български футболисти обаче бяха задържани, като гръбнакът на тима отново са националите Даниел Наумов, Симеон Петров, Ивайло Чочев, Радослав Кирилов и Георги Русев.

За мача на "Герена“ няма да се разчита на лидера на отбора и голмайстор на миналогодишния шампионат Ивайло Чочев, който е с травма.

С любопитство се очаква официалният дебют с "червената“ фланелка на юношата на Левски Антонио Вутов.