Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез говори след успеха над Пирин с 3:1 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Ето какво каза той:

"Стартът беше шокиращ за нас. Трябваше ни време да излезем от това. Създадохме много шансове, вкарахме си головете и заслужавахме да спечелим. През второто полувреме бяхме в паника по едно време, но трябваше да страдаме, след което се справихме.

Пирин е добър отбор. Тимът играе фантастично на преходи. Когато играеш за Ботев у дома трябва не само да доминираш, но и да внимаваш в защита. Често казано не бих искал да виждал моя отбор по начина, по който играхме в последните 15-20 минути.

Имаме млади футболисти, които се подобряват с всеки ден. Даваме шансове и работим. С всеки мач младите футболисти имат повече увереност в действията си. От първия ден тук се чувствам настина добре дошъл. Благодаря на феновете, защото и в това студено време дойдоха на стадиона и бяха тук, надявам се, че ги зарадвахме. Пожелавам успех на Пирин занапред.

Ще се опитаме да играем всеки мач така. В България няма лесни мачове. Няма отбор, който излиза и чака да бъде победен“, каза Керкез.