На днешната пресконференция с кмета на Пазарджик Тодор Попов и президента на Хебър – Елизар Спасов, стана ясно че легендарният футболист и треньор Любослав Пенев продължава съвместната си работа със “зелените"! В момента треньорът работи по селекцията, като съвсем скоро очаквайте повече информация.

"Целите си високи! Имаме набелязани футболисти.

Лесно се разбрахме. На първо място искам да благодаря на г-н Попов и на президента за доверието, което имат в мен и че искат да продължим заедно. Намираме се на един прекрасен стадион. Скоро ще тестваме новото и модерно осветление. Условията са отлични. Проектът е налице. Искаме да надграждаме. За да се случва това, трябва да има добра инфраструктура. Целите си остават високи и постепенно трябва да надграждаме. Това не е лесен процес.

Предстоят преговори с футболни агенти, футболисти. Остават играчите с договори. Ще направим нова селекция, ще има нови футболисти, но това няма да стане лесно и бързо. Малко съм изненадан от този кратък срок, който имат играчите за почивка и щабовете за селекция.

За мен е много рано да започва първенството на 15-и юли. Всички стадиони вече имат осветление. Прекалено рано – много малка почивка. Има достатъчно дати да бъдат изиграни мачовете до края на годината. Прекалено къса почивка, надявам се да не е много топло, защото ще има мачове и в 16:00 часа.

По-добър състав, по-добра игра, по-голямо желание за игра – това са много неща. Всичко искаме да надградим. Имаме набелязани футболисти, но не искам да казвам имена. Може да дойдат, може и да не дойдат. Имаме доста време. Ще започнем първенството и започвайки мачовете ще имаме опцията да привличаме играчи. Донякъде е някаква помощ, но има и един минус, тези играчи, които идват е много важно къде са водили подготовка. Ще започнем в Пазарджик, после Банско и ще се върнем в Пазарджик. Ще обявим допълнително контролите. Контролите са лесни, но трябва да знаем програмата за първенството. Знаем, че ще се съобразим с евроучастниците, но все пак, ние също искаме да си направим плановете и да се подготвим по най-добрия начин", заяви Пенев.