Отборът на Локомотив Пловдив прекъсна страхотната си серия без поражение в първенството, която продължи почти 5 месеца, предаде репортер на "Фокус". След 13 поредни мача без загуба черно-белите отстъпиха на ЦСКА-София с 0:2. Дербито от 12-ия кръг на Първа лига се игра на "Лаута" и с него бе открита новата южна трибуна на стадиона.

Майкъл Естрада (20) и Дюкесн Назон (39) се разписаха за гостите, а Назон пропусна и дузпа.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш останаха с актив от 29 точки, но запазват лидерската си позиция във временното класиране и след този кръг.

Армейците доминираха тотално над съперника си и само през първото полувреме стигнаха до 6-7 чисти положения. Първото беше в 15-ата минута, когато след грешка на черно-бялата защита Естрада се озова сам срещу Динко Хоркаш и шутира силно, но в аут.

Пет минути по-късно ЦСКА-София откри резултата. Кареасо открадна топката в центъра и подаде към Линдсет. Той веднага изведе Естрада сам срещу Хоркаш и нападателят с бомбен изстрел от воле с левия крак вкара - 0:1.

В 23-ата минута Естрада бе изведен от дълбочина и прехвърли Динко Хоркаш, но топката се удари в напречната греда.

При ответната атака Локомотив стигна до единствената си по-прилична ситуация пред противниковата врата. Георги Минчев получи пас на границата на наказателното поле и шутира, но неточно в аут.

В 31-ата минута Назон се озова сам срещу вратаря на пловдивчани и стреля, но Динко Хоркаш отново спаси отбора си от разгром.

В 39-ата минута Естрада отне топката от Ефе Али, напредна отдясно в пеналта и подаде към непокрития Назон, който засече с крак за 0:2. "Смърфовете" претендираха за нарушение срещу Али, но голът бе признат.

В края на полувремето Ангел Лясков фаулира Назон в наказателното поле и реферът Стенимир Тренчев отсъди дузпа. Потърпевшият шутира в центъра на вратата, но Динко Хоркаш спаси с крак.

В 62-ата минута Назон подаде към Естрада, който прати топката в мрежата на Локомотив. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.