Главният мениджър на Пирин (Благоевград) - Петър Занев заяви, че всеки спонсор е добре дошъл в клуба. Той говори пред медиите преди старта на първата тренировка на отбора за новия сезон.

"Искам да пожелая успех на отбора през новия сезон. Надявам се да направим един боеспособен отбор, който да радва града и феновете. Имаме доста момчета от школата. Те ще получат шанс. Това е най-подходящият момент да се докажат и утвърдят в състава. Пирин винаги е давал път на своите кадри и няма да бягаме от тази идея. Всичко зависи от самите деца. Хубавото в сегашната ситуация е, че трансферният прозорец е по-дълъг. Имаме около 2 месеца, за да направим отбор. Лошото е, че ще се изгражда тима в движение. Спрямо ситуацията, в която се намираме, ще направим всичко по-силите си да направим отбор. Най-важното е децата да се представят добре. Всяко едно дете е в полезрението на старши треньор. В момента нашият треньорски тандем има пряко наблюдение върху школата.

Клубът е собственост на Общината. Всеки спонсор е добре дошъл. Надявам се с едни добри игри да направим интересен състав. Силно се надявам да пълним трибуните. Всеки спонсор и инвеститор се интересува от посещаемостта на мачовете. Дори да рекламира, трябва да има пред кого да рекламира. Всичко е взаимносвързано. Надявам се лека-полека ситуацията да се промени и да имаме добър отбор.

Предвид кратката подготовка, която се налага да направим, преценихме, че няма да правим лагер. Имаме отлична база в Благоевград. Имаме добри терени, официален стадион. Имаме прекрасни условия.

В неделя играем с Левски в София, на 1-ви срещу Беласица, на 5-ти срещу Арда и на 8-ми срещу Марек. Обсъждаме още една проверка на 8-ми, за да изиграят момчетата по цял мач“, каза Занев.