ЦСКА-София и Лудогорец ще приключат годината с дербито от 20-ия кръг на Първа лига, което ще започне в 17:45 часа. Мачът ще се проведе на стадион "Българска армия" за последен път в сегашния му вид преди преустройството на съоръжението.

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи ще предприеме всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София. Полицията ще следи преди, по време и след двубоя за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти в града. Ще има изградени контролно-пропускателни пунктове в района на "Българска армия".

Домакините са втори във временното подреждане с 42 точки, на 3 зад зимния шампион Черно море. Дори при успех днес, "армейците" няма да изместят варненци, тъй като в пряката среща "моряците" стигнаха до 1:1 в София. В предишния кръг ЦСКА-София направи 1:1 в столичното дерби със Славия на "Александър Шаламанов".

Лудогорец е трети, но с мач по-малко и 39 точки. Преди седмица възпитаниците на Георги Дерменджиев се справиха с Ботев Враца след 5:0 в Разград. На 13 август "орлите" победиха ЦСКА-София с 3:0 у дома, а "червените" не са печелили срещу днешния си съперник от 20 декември 2021-а, когато надделяха с 1:0 в Борисовата градина. Последваха 4 загуби и едно реми за "армейците".