Отборът на Локомотив Пловдив продължи страхотната си серия в шампионата. Черно-белите отново зарадват своите привърженици и победиха Етър с 1:0 като гости в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново пред над 1000 фенове от Пловдив.

Евандро (45+7) бе точен за "смърфовете". Повече от час "болярите" играха в намален състав заради изгонването на капитана им Мариян Иванов. 

Официален дебют за Локомотив направиха Оливър Камдем и Ивайло Иванов. Френският защитник бе записан като резерва, но по време на загрявката Ангел Лясков получи контузия и се наложи промяна в стартовия състав.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш постигнаха своята осма поредна победа в шампионата. Те имат вече актив от 25 точки и отново се завърнаха на първо място във временното класиране.

Пловдивчани стигнаха до чисто голово положение в 20-ата минута. Димитър Илиев бе изведен сам срещу вратаря и от непосредствена близост опита технично да копне топката, но тя излезе в аут.

Само 2 минути по-късно Георги Минчев проби отляво, преодоля Мариян Иванов и бе фаулиран от него. Първоначално реферът Ивайло Ненков показа жълт картон на защитника, но получи сигнал от VAR и сам отиде да прегледа ситуацията. Иванов бе последен в защитана на Етър и Ненков му вдигна директен червен картон.

В края на първото полувреме Христо Иванов получи тежък удар в главата след сблъск с вратаря на Етър и бе откаран с линейка за преглед в болницата. Съдията вече бе дал добавено време от 4 минути, но играта се забави още заради намесата на лекарските екипи.

В 7-ата минута на продължението на първата част Локомотив отбеляза красив гол. Джовани получи топката отляво и комбинира с Димитър Илиев. Капитанът технично с пета я подаде към Евандро и той с хубав шут с левия крак я прати в мрежата - 0:1.

Домакините имаха претенции към съдията за фаул в нападение на Георги Минчев. При тази ситуация обаче "болярите" владееха топката и след няколко паса я загубиха, от което тръгна атаката на Локомотив. Поради тази причина няма как VAR да се намеси и да бъде отменен голът.

В 77-ата минута Джовани центрира към далечна греда, където Бабакар Дион шутира в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада на белгиеца.