Малко по малко се разплита възелът около Изборния конгрес в Българския футболен съюз.

Софийски градски съд прекрати производството по исковата молба от члена на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент. Съдът се произнесе, че искът е недопустим.

"Както вече обявихме, Борислав Михайлов и обкръжението му заблуждават всячески обществото с оставката на Михайлов и тяхната единствена цел е той да остане на власт, след като предстоящият конгрес отново бъде обжалван от тях.

Най-напред заявка за това даде Димитър Георгиев, който на последното заседание на БФС заяви, че ще обжалва решенията на конгреса, обявен за 15 март 2024.

След това станахме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. След като избраният с пълно единодушие от Изпълнителния комитет на БФС да заеме длъжността президент до провеждане на конгреса през март Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър, в ход влезе тридневно изчакване за евентуални жалби.

Както съобщихме, практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Така се стигна и до прекратяването на исковите молби от Димитър Георгиев и Румян Вълков като недопустими", обяви Димитър Бербатов в социалните мрежи.