Локомотив София ще изиграе 6 контроли по време на зимната си подготовка, обяви клубът. Отборите са Пирин Благоевград, Септември София, както и други състави от второто и третото ниво на футбола ни.

Подготовката на "червено-черните" за пролетта започва на осми януари в 11:00 часа. През следващите два дни възпитаниците на Данило Дончич ще преминат медицински тестове.

Първата контрола е на 20-и януари срещу втория отбор на ЦСКА 1948. Следващите проверки са на 26-и януари срещу Балкан Ботевград като гост, на 27-и януари срещу Септември, а на 3-и февруари "железничарите" гостуват на Пирин.

Последните две приятелски срещи преди началото на втория полусезон са на 7-и февруари срещу Марек Дупница на стадиона в квартал "Надежда", както и на 10-и срещу Спортист Своге. Последната среща би трябвало да е в Своге, а ако времето не позволява - на терен покрайнините на София.

Локомотив София няма да ходи на лагер в Турция и ще се подготвя при домашни условия.

По отношение на селекцията нови попълнения няма. Със сигурност напускат бразилците Алан Диас и Фелипе Райън вече не са част от клуба. Селекцията за пролетта зависи и от напускащите. Локомотив ще се подсили с нови хора, когато се раздели с някои от легионерите.